“14-18 en nadien...”, een origineel schouwspel te ontdekken op zondag 31 maart (GRATIS)

Dit rondreizend schouwspel, een originele creatie van de Compagnie Sandra Proes, neemt de toeschouwers (vanaf 10 jaar) gedurende 1u10 mee om 3 personages te ontmoeten die de Eerste Wereldoorlog op verschillende manieren hebben meegemaakt en ondergaan (een huisvrouw die verpleegster is geworden, een mijnwerker uit de Calamine die door Duitsland als soldaat wordt opgevorderd en die door het verdrag van Versailles Belg wordt, een dame uit de hoge bourgeoisie wiens zoon verminkt uit de oorlog terugkwam).

Voor of na het stuk kunt u alle permanente collecties van het Museum doorlopen, maar vooral “De Grote Oorlog voorbij” bezoeken, de tijdelijke tentoonstelling die de periode na het eindoffensief en de Dolle Jaren illustreert. Die behandelt thema’s zoals de heropbouw, de verdragen die Europa grondig wijzigen en de herdenking.

Wanneer? Zondag 31 maart. Voorstellingen in het Nederlands om 10u30, 11u30, 14u00, 15u00 (het aantal plaatsen is beperkt; reservatie is verplicht).

Waar? War Heritage Institute / Koninklijk Legermuseum, Jubelpark 3, 1000 Brussel

Prijs? Gratis schouwspel (verplichte reservatie met vermelding van het gewenste uur). Gewoon toegangstarief (zie toegangsprijzen op www.legermuseum.be)

Verplichte reservatie via   reservatie@whi.be