30-03-2022 ... 17-04-2022

Het Legermuseum bewaart duizenden collectiestukken. De conservator maakt daar nu net de inventaris van op en kan voor de identificatie van de objecten wel wat hulp gebruiken! Door raadsels op te lossen, ontdekt u uiteindelijk de naam van ons geheim voorwerp ... Op het einde van het parcours wacht u een kleine verrassing!

Parcours beschikbaar in het Frans en het Nederlands, op aanvraag aan het onthaal tijdens de paasvakantie + via download

  • Van zaterdag 2 april tot zondag 17 april 2022; 
  • Gratis (inbegrepen in de toegangsprijs);
  • Publiek:
  • ...
10-11-2021 ... 08-04-2022

NIEUWE TIJDELIJKE EXPO IN HET LEGERMUSEUM

In maart 2020 ging ons land voor de eerste keer in lockdown omwille van een nieuw en onbekend coronavirus. Het virus sloeg hard toe in onder meer de woonzorgcentra. Logistieke en medische hulp werd al snel noodzakelijk. Hiervoor werd de Medische Component van Defensie ingeschakeld. 1e sergeant reserve-onderofficier van 3EMI en beroepsfotograaf voor het War Heritage Institute Jérusalem Piérard kreeg de opdracht deze missie op beeld vast te leggen, met respect voor de sanitaire en gebruikelijke regels.

Piérard’s fotografische werk wenst...

Nieuws & Events

Vanaf 8 december 2020 is de leeszaal geopend voor het ruime publiek.

De consultatie zal onder strikte voorwaarden gebeuren, dit om de gezondheid van iedereen te kunnen waarborgen.

Vermits het CEDOC met een verminderde personeelsbezetting ter plaatse werkt en het aantal plaatsen voor bezoekers beperkt is om de “social distancing” te kunnen waarborgen, vragen we de bezoekers om hun aanvraag voor een bezoek tijdig aan te vragen. Er moeten minstens twee volle werkdagen zijn tussen de aanvraag en de dag van consultatie (dus bijvoorbeeld ten laatste op maandagavond voor een...

09-05-2019 ... 31-05-2022

In de majestueuze Bordiauhal krijgt de bezoeker vanaf 9 mei een totaaloverzicht van de oorlogsgeschiedenis in België (en Europa) tussen 1919 en 1945 gepresenteerd (2000 collectiestukken op 3000m²).

Download de folder met het educatieve aanbod rond onze nieuwe permanente tentoonstelling.