Een lezing met professor Balace in het WHI

Tijdens de ANAU-samenkomst op 23 oktober 2017 heeft Michel Jaupart, directeur generaal a.i. van het War Heritage Institute, professor Balace verwelkomd. De professor heeft een lezing gegeven over het onderwerp « Si le roi Léopold II m’était conté ». Tijdens de zeer kleurige presentatie vol anekdoten heeft Francis Balace het aanwezige publiek meegenomen naar de intieme wereld van de koning. Dat publiek kan nu beter de beslissingen begrijpen die koning Leopold II genomen heeft tijdens zijn regeerperiode. De herinnering aan minder bekende aspecten van de Belgische geschiedenis doorgeven en de juiste en onjuiste voorstelling van gebeurtenissen tegen elkaar afwegen is een van de opdrachten van het WHI.

Kent u ANAU? De « Association Nouvelle Administration-Université » (anau.e-monsite.com) is in 1964 opgericht en geeft de leidinggevenden uit de overheidsdiensten (en sinds kort ook hen uit de privé-sector) een ruimere kijk op de grote uitdagingen van onze maatschappij. 
ANAU organiseert lezingen, debatten, bezoeken aan bedrijven, diensten en instellingen, culturele uitstapjes. De jaarlijkse bijdrage bedraagt 15 euro. 
Wil u meer info ? Neem contact met Marie-Claire Renneson (mc.renneson@warheritage.be), lid van van het ANAU-bureau